Нямам нищо против Асен Василев да е министър на финансите, защото само

...
Нямам нищо против Асен Василев да е министър на финансите, защото само
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да налага стигма върху кандидатите за министри на ПП-ДБ

Нямам нищо против Асен Василев да е министър на финансите, тъй като единствено присъединяване в ръководството на финансите, които в последните две години са докарани в това положение, е гаранция за излизане от обстановката с носенето на отговорност. А не да се стои в засада и да се разясняват непознати неточности, без да се виждат личните. Това съобщи ръководителят на 49-тото Народно събрание Росен Желязков.

Председателят на Народно събрание съобщи, че ГЕРБ желае да се върви в посока устойчиво ръководство и споделена отговорност в изпълнителната власт.  " Оттук нататък, в случай че това бъде декларирано от нашите сътрудници в преговорния развой сега, тогава ще приказваме за имена и няма да постановяваме стигма върху нито едно име ", сподели още Желязков. 

" Това, че Бойко Борисов е отстъпчив и има голямото предпочитание да има резултат, заради което остана в Народното събрание – не трябва да се разчита като отстъпчивост. Много добре знаем, че сме първа политическа мощ и на идващите избори отново ще бъдем, само че не лежим на тази популярност и по никакъв метод не желаеме нашите сътрудници да смятат, че поддръжката на ГЕРБ е индулгенция за ГЕРБ ", добави той пред bTV. 

" Постигаме сериозно равнище на единодушие и във връзка с законодателната стратегия, и във връзка с програмата за ръководство ", съобщи по-късно по БНР Тома Биков от ГЕРБ. " Когато се водят диалози, това се прави откровено. Но когато някои хора излязат по малкия екран и стартират да приказват по какъв начин хора, свързани с ГЕРБ, нямат право да са част от изпълнителната власт, това не прави положително усещане и стопира целия развой... Мисля, че начинът, по който вървят връзките посред ни, води към реализиране на първия мандат. Ние сме готови да управляваме с Политическа партия - Демократична България на паритетен принцип, нямаме желание да ги обгрижваме и обслужваме по никакъв метод ", съобщи още Биков. В същото време той акцентира: " Мое персонално мнение е, че Асен Василев не би трябвало да взе участие в държавното управление. Това не значи, че би трябвало да се изключи разновидността - съдружно държавно управление, паритетно сред двете обединения. Център на диалозите обаче е по какъв начин Кирил Петков и Асен Василев желаят да бъдат министри, а това не би трябвало да е по този начин. В състава на кабинет би могло да има и партийни, и експертни кандидатури.

" Ако на следващия ден ни предложат Емили Тротинетката за министър председател, на това ли би трябвало да се съгласим? " - включи се в тематиката и Даниел Митов, запитан от БТВ защо са сложили ултиматум на ПП-ДБ да показват състав на кабинет. Депутатът от ГЕРБ посочи, че това не е ултиматум, а разбираемо искане към политическата групировка, с която договарят:  " Имайки поради неестествената логичност на техните претенции – да поддържаме втори мандат с кабинет, формирани напълно от техни хора, без ние да знаем кои са тези хора. "

По думите му ПП-ДБ се пробват да заобиколят обстоятелството, че изборите са завършили и победител в тях е ГЕРБ. " Бойко Борисов вярно споделя, че индивидът, който изпотроши бюджета и остави 12 млн. лева недостиг, би трябвало да поеме някаква отговорност. Отговорност не се поема като се самоназначиш или те назначат за финансов министър. Трябва да се търси някакъв баланс – или кабинет с взаимно присъединяване – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, тъй че да има съвместен надзор. Това сподели и Росен Желязков сутринта ", изясни Митов.

" Кирил Петков и Асен Василев да желаят да подкрепим държавно управление, в което те са вицепремиери, значи, че желаят или съзнателно да взривят договарянията и да отидем на нови избори, или нагонът им за власт е толкоз мощен, че просто не могат да създадат крачка обратно ", разяснява още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР